mandag den 8. april 2013

Wienerschnitzel og riiiigeligt smør

Jeg faldt over nogle billige skinkeschnitzler i Rema forleden, og fik mega meget lyst til Wiener mit alles. Altså uden kartofler, der faktisk slet ikke manglede.

Wienerschnitzel

I dette tilfælde skinke, men eller er det jo egentlig kalvesnchnitzler
En tallerken med 1 æg og lidt fløde -piskes sammen med en gaffel
En tallerken med malede sesam, (bare i minihakkeren), og revet (frisk!) parmesan, der også lige har fået en tur i minihakkeren + salt/peber. Dobbelt så meget sesam som ost.

Kødet vendes i æggeblandingen, og derefter i sesamblandingen. Steges i smør på panden. Serveres med kapers, revet peberrod, smørdampede ærter, og smørsauce.

Smørsauce

½ pakke smør
½ fint hakket løg
2 tsk hvidvinseddike
Lidt citron
Salt/peber

Smørret smeltes i en gryde, og resten tilsættes. Når kødet har stegt færdigt, så hæld blandingen op på panden, så det lige kan få lidt af smagen derfra. Sigt det tilbage i gryden når det har boblet lidt. Hæld over ærterne.

Smørdampede ærter

Frosne ærter i en gryde med et par spiseskeer vand, hæld lidt salt ved, og en god klat smør. Sauteres indtil ærterne ikke er frosne mere, og så liiiige lidt mere, så de er mega varme.

That's how i like my peas...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar