søndag den 7. april 2013

Lasagne og brændte mandler

Vi havde gæster igår. Helt spontant...

Nogle af de der hvor det er ligemeget (fuldstændig ligegyldigt!) hvad man har på, og hvad vi skal have at spise, for det er nogen vi ser i snit en gang om ugen, og så kan det altså ikke være tre retter hver gang. Ikke hos os i hvert fald.
Igår stod den på lasagne, (og jordbærtærte. Det der med parantesen gælder stadig, ik?)
En LCHF en af slagsen selvfølgelig. Lasagnepladerne er samme opskrift som pastaen, bare skåret i plader.
Kødsovsen var 'rester' af kødsovs til pizza, jeg havde med vilje lavet en kæmpe portion fredag. Bare en almindelig 'tør' kødsovs med flåede tomater og hvidløg, og ikke så meget andet. Det skulle være helt børnevenligt, da vi havde en Frida labre veninder på besøg. Hun var i øvrigt MEGET vild md LCHF pizza.

Nå, men kødsovsen, fik en revet squash, noget mere væde og et par bouillontern, altid kylling herhjemme, synes det smager bedst.

Kødsovs, lasagneplader, og så bechamelsovs. Det passer ligesom sammen. Men altså, ingen mel jo.

Bechamelsovs

½ liter fløde
En hel masse revet ost. Jeg brugte rester fra pizzaen dagen før, og så noget flødehavarti.
muskatnød
salt/peber

Lægge, lægge sammen, i RIGTIG rækkefølge tak. Kød, bechamel, plader og så fremdeles. Revet ost på toppen.
Der blev til to lasagner af en stor portion kødsovs, to gange pasta, og så denne her bechamel. Den blev rigtig god og cremet.




 
 
 
Blomkålssalat
 
Et helt blomkål skåret i fine skiver, evt på mandolinjern
Revet (øko) citronskal
Olie
Citronsaft
Salt/peber 
 
Kraftigt inspireret af en vis hr. Bitz. Dog uden hans ellers lækre nødder til. Eller... Det lød måske forkert. :D
Men den var i hvert fald god til lasagnen, og var en god modvægt til den lidt fede lasagne.
 

(Så var der jordbærtærte og kaffe)

Og så blev de bare siddende!!!! Så var man jo lissom nødt til at finde på noget mere de kunne proppe i hovedet til alle de der øl og al det rødvin mænderne drak. Men jeg havde nogle mandler liggende, så jeg lavede lakridsmandler, og brændte mandler.

Brændte mandler

Mandler
Kokosolie
Palmesukker (fåes i helsekosten)
Kanel
Salt

Mandlerne ristes på panden, og der tilsættes en god tsk kokosolie. Det skal smelte, og så tilsættes palmesukker, kanel og salt. Vendes nogle gange til alt er smeltet sammen, og ser læks ud.


1 kommentar: