lørdag den 30. marts 2013

Krukker og hårbånd med hæklet blomst.

Vi skal til fødselsdag hos nogle venners dejlige datter idag. Jæwer har allernådigst fået lov at komme med istedet for at arbejde på huset, da vi regnede med at være bombede idag, pga gårsdagens påskefrokost.
Hun bliver 3 år, og hun er bare så skøn. Snakker som et vandfald, så man bliver helt træt i hovedet, og hun synes bare at vi er de skønneste mennesker i verden. SÅ er det altså svært, ikke at holde af hende.

Men barnet skal jo have nogle gaver. Jeg fandt denne rygsæk fra danefæ -eddermame laber, og så en hårbøjle med en stjerne på i pink. Er jeg egentlig for gammel til at gå med pink hårbøjle???

 
Hun ønskede sig et billede af Frida og Sisse. Arhmen, hvor kært! Så det skal hun da selvfølgelig have, jeg ville ønske jeg havde mere pink spraymaling tilbage, men den har jeg desværre været lidt for glad for, så den er tom. Ellers havde hun fået en fin ramme i pink, med ungerne i.


Og så ønskede hun sig et hårbånd. Jeg havde lavet et til pigerne, som de kunne få på da Sisse skulle døbes, og sådan et ønskede Filippa sig også. Jeg har lavet et til hende, men det er lidt anderledes, så jeg håber damen kan lide det. Jeg synes det er pænere. :)

Hårbånd med blomst

Først hårbåndet:
Lav luft masker (lm) i den bredde du godt vil have det. Jeg ville godt have det seks lm bredt, og så skal man lave syv, for den ene går med til næste runde, hvor du så skal lave en fastmaske (fm) i hver lm, når du har lavet en fm i hver lm, laver du en ekstra lm og vender. Fm i hver fm hele vejen hen, og gentag til du når den længde du ønsker. Husk at lav en lm ved hver afslutning, ellers bliver det pildskævt. (Mon det staves sådan?) Og husk endelig at båndet strækker sig når det kommer på hovedet, så det skal lige være lidt kortere end hovedets omkreds.
Det er da ret nemt....

Blomsten:
Hækl fire lm, og lav en ring med en kædemaske (km). Derefter skal der hækles to fm i hver lm i de første tre omgange. Den aller første runde er den allerværste. Denne omgang laver jeg om og om igen, fordi jeg får lavet det forkert. Men derefter kører det bare, man skal bare huske at tælle. Jeg plejer at tæller omgangen rundt, ellers kan jeg simpelthen ikke huske hvor jeg er nået til. Så første omgang tæller jeg til 8, starter forfra og tæller til 16, starter forfra med at tælle og tæller til 32. Herefter skal der udvides med seks masker pr omgang, og det er her jeg skifter farve. De seks ekstra masker skal fordeles på hele omgange, ellers bliver det skævt. Jeg plejer at tage min tlf, og lave en streg i noter, hver gang jeg har lavet en ekstra maske, så har jeg styr på det, og hvis jeg bliver forstyrret, er det nemt at vende tilbage. Man udvider ved at lave en fm i hver fm, og så lave to i samme, der hvor det passer. Bliv ved til du synes den er stor nok.
Lav to i samme størrelse, og luk dem sammen, med fm hele vejen rundt.

Så tager du et langt stykke garn og en stoppenål, og laver 'blomsterblade hele vejen rundt. når du har lavet alle seks, (eller hvor mange du nu vil have) så kan du evt pynte med en knap i midten af blomsten.

 
 
 
 
 
Og så skulle hun selvfølgelig også have en krukke med et fint låg på. Denne gang sølv låg, med en søløve på. Den er god til fx. hårspænder, eller perler.

Krukke med fint låg

Tag et tomt glas i passende størrelse. Jeg tror nok der har været karrysild i dette glas. Vask, og rengør glas og låg for etiketter. Det kan du gøre med sprit.

Tag et dyr fra dit barns kasse, et fint et der passer til lågets størrelse. Vi køber som regel dyrene på loppemarkeder til ingen penge.

Lim det på det tørre og rene låg, med sekund lim eller noget andet der limer helt vildt meget, og lad det hærde ordentligt.

Find en fin farve spraymaling, og giv den et par lag, til det er dækket ordentligt. Det kan godt lægge sig i klumper nærmest, hvis du sprayer for tæt, og for meget, så vær tålmodig.

Tør det en dag eller to, til det er HELT tørt, lad nu være med at pille ved det inden det er tørt, der kommer nemlig finger aftryk, skulle jeg hilse og sige....

Skru låget på.



 Og så vil jeg lige vise mit hår. Jeg er nemlig ret så begejstret for min hårfarve.
Teknikken hedder ombre, og jeg så det første gang på Khloe Kardashian. Mega læks syns jeg.
Mørkt i bunden og så lyst i spidserne. Jeg har selv farvet det, for min (ellers dejlige) frisørveninde, har altid travlt, så hende vil jeg ikke bebyrde med den slags pjat, jeg vil meget hellere være sammen med hende når vi endelig ses. Og det er IKKE for tit, skulle jeg lige hilse og sige.
Jeg har haft det i et stykke tid nu, siden Sisse blev født vel, og det breder sig lige så stille. Så at Mascha Vang var blevet farvet denne stil forleden. -Just saying. :)

onsdag den 27. marts 2013

Kage

Jeg har en helt skønno veninde, der skal til at bage lagekage til hendes lille datter der bliver 3 år på lørdag.
Hun bad om en opskrift på bunde og noget lækker creme, så her er lidt opskrifter, hvis du selv skulle få lyst. :)
Hvis jeg nu skulle lave en kage til lørdag, ville jeg bage bunde og lave creme torsdag. Så nu siger vi at det er torsdag, og jeg skal laver en kage til lørdag. 

Torsdag:

Denne opskrift på bunde har jeg fra en mega nørd af en kollega, Camilla, der bager de sygeste kager. De er bare SÅ smukke, og hun er min 'go to person' hvis jeg mangler hjælp.
Disse bunde er vildt lækre, og svampede. Synes godt sådanne bunde kan blive en anelse tørre, men det gør disse slet ikke.

Lagkagebunde til en stor bradepande, eller to runde forme
125 g smeltet smør eller bagemargarine fra becel
500 g sukker
5 æg
625 g mel
6 1/4 dl kærnemælk eller 50/50 yoghurt/mælk
2½ tsk bagepulver
2½ tsk natron
2½ tsk vanillesukker
Evt kakao efter smag - vil tro at 1-1½ dl er passende til denne portion

Kan også tilsættes hakkede nødder, chokolade osv. osv.

1. Pisk smør og sukker til sukkeret er opløst
2. Tilsæt æggene enkeltvis og pisk godt imellem hvert æg.
3. Bland de tørre ting i en skål og tilsæt skiftevis vådt og tørt (melblanding og kærne eller youghurt) - pisk ikke, men bland/vend forsigtigt. Jeg har et par gange prøvet at der var lige lidt rigeligt melklumper i, så der skal blandes godt mellem hver portion, og små portioner i der skal blandes ad gangen.

Bages i 50-75 min (prik i den..) ved 175 grader - ikke varmluft - så hæver den mere jævnt. Lad være med at åbne ovnen i de første 30-45 minutter.
Hvis du bager bunde enkeltvis er bagetiden mellem 30 og 40 minutter.

Hindbær mousse til en rund kage på 20-25 cm

1 pose frosne hindbær (Jeg plejer at gøre en hel pose klar, og så bare hælde det i jeg synes smager godt den dag, resten kan bruges til yoghurt topping i løbet af ugen.)
Lidt flormelis og vanilje
Ca. 2,5 dl fløde
Evt. en lille skvis citronsaft

Jeg kan godt selv lide at den er lidt syrlig i det, for jeg vælger som regel en hvinende sød anden creme til.
De frosne hindbær koges op med lidt sukker og vanilje/vaniljesukker.
Jeg kan godt lide en helt 'smooth' creme, så jeg fyrer håndblenderen nedover, og sier det bagefter, så alle kerner og klumper bliver siet fra. Det køler af og kommer i køleren. Så pisker jeg fløden til flødeskum -ikke smør!, og vender så mine hindbær i når de er helt kolde. Generelt, skal tingene have samme temperatur, hvis fløden er kold, skal bærrene være kolde.
Så ind i køleren med den færdige creme, til den har sat sig, meget gerne til dagen efter. Jeg laver stort set altid cremen dagen før kagen skal smides sammen.

Tobleronecreme til en rund kage på 20-25 cm

250 gram toblerone
2,5 dl fløde

Hæld fløde og choko op i en gryde, og smelt ved svag varme. Det skal IKKE koge. Rør i det jævnligt, så det ikke brænder på, Når så al chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen, og hældes over i en skål. Jeg plejer at si det på vej ned i skålen. Jeg er bare ikke vild med klumper, og de her klumper er lidt irriterende synes jeg. Sætter sig bare i alle tænderne og klistrer. Køles lidt ned, og filmes heeeelt nede ved cremen, ellers kommer der en mega klam skorpe på, lissom da man fik varm kakao som lille. Ååååh, så nasty! (Indsæt selv kast vildt meget op smiley)
Så bare læg filmen direkte på cremen. Når den er kølet yderligere, sættes den i køleren til dagen efter. Den er nu helt stiv, og skal piskes op til en lækker blød creme.

Fløden kan jo tilsættes lige præcis det man allerbedst kan lide, skildpadde, mørk choko, daim, after eight osv. 250 gram choko + 2,5 dl fløde.

Fredag:

Når det så er blevet dagen efter, så tager du din kolde kage, og flækker i tre. Hvis du bager med rund form, er det nemmest at bruge formen til at holde sammen på kagen.
Læg en bund ned i formen, og lav en kant af smørcreme op ad formen. Jeg kommer altid til at lave smørkanten for tyk, og det er sgu bare ikke ret lækkert, så prøv at lave den så tynd som muligt, men den skal stadig kunne holde på cremen. Når der ligger en fin, men høj kant af smørcreme, kan fyldet hældes i. Start med det tunge nederst, i dette tilfælde, tobleronen. På med næste bund, og samme procedure. Udvælg fra starten den flotteste bund. Som regel selve kagebunden. Den skal lægges øverst, det er altså halvdelen af arbejdet, hvis man ikke også skal stå og skære den til.

Hvis den skal overtrækkes med fondant, skal den smørres op med smørcreme, ellers smelter fondanten. Hvis der skal alm glasur eller flødeskum på, så bare i køleren med den.
Jeg har aldrig været heldig med mine smørcremer. De er altid blevet meget tykkere end jeg har lyst til, og svære at arbejde med. Så du må selv på jagt efter en god smørcreme. Giv endelig besked hvis du finder en...

Hvis den skal smørres op, så se denne video, hun er go! Har ikke prøvet den der swiss meringue buttercream, men den ser blød og læks ud. Næste gang...

Og så skal den i køleren til smørcremen er stiv og kold, evt dagen efter, ellers om aftenen hvis du ikke har tid lørdag.

Så kan du lægge fondant på og pynte som du har lyst til. :)

Lørdag: Spise!

Så man kan selvfølgelig godt lave kagen på 2 dage. Måske endda en dag hvis man står vildt tidligt op, og ikke laver andet den dag. Men jeg kan ikke, for det er jeg slet ikke dygtig nok til.

Men her er en lille bitte smule af de lagkager jeg har fået lavet.

 
 
 
 






 

 

 

tirsdag den 26. marts 2013

Pasta med kødsovs

Jeg har i lang tid været ligeglad med pasta til min kødsovs. Jeg har enten spist kogt blomkål eller hakkede hasselnødder til, og har været ret så glad for det.
Men så her på mit lchf kursus, blev vi præsenteret for en opskrift på noget der minder om pasta, som jeg tænkte jeg lige ville dele herinde. Det kunne jo være der var nogen der savnede sin pasta... Denne opskrift dur også til lasagne plader. Den er fra den svenske blog 56 kilo. Hun skriver en hel masse om lchf, og er meget inspirerende.
Det er en simpel opskrift, og det tog altså ikke ret lang tid. Jæwer kunne også godt lide dem. (Han er nu ikke kræsen, og ligger gerne mund og mave til alle mine eksperimenter, men alligevel.)

Pasta lchf

4 æg
125 g philadelphia ost. Ikke light!
0,5 dl husk

Det hele piskes sammen med et piskeris, og hældes på et stykke bagepapir på en bageplade. Der skal endnu et stykke bagepapir ovenpå, og derefter kan man mase det forsigtigt ud til siderne. Portionen kan ligge på en hel bageplade, og det ser ud som om det bliver mega tyndt, men det hæver lissom lidt i ovnen.
Ind i varm ovn på 150 grader i 15 min, MED det øverste stykke bagepapir på. Nå det har været derinde i 15 min, tager du det ud, og ligger på en rist til afkøling. Når det er helt koldt, kan du forsigtigt fjerne papiret på begge sider. Hvis du vil have plader, skærer du bare af stykker, hvis du vil have pasta, ruller du den sammen, og skærer den i den tykkelse du vil have din pasta.

 
 
 
 
 
 
Det var sgu ret lækkert med pasta. Det smagte lissom frisk pasta synes jeg.
Jeg fik også lavet en ret god kødsvovs. Jeg bruger aldrig opskrift til sådanne ting her, det er nok de færreste der gør det, og de bliver altid forskellige, men den blev alligevel så god, at jeg lige vil bringe den alligevel, til inspiration.

Kødsovs

1 pakke bacontern
1 stort løg (jeg HAAADER store løgstykker, så mine bliver finthakket)
1 porre i fine skiver
1 1/2 pakke hk oksekød
1 stor revet squash
2 ds hakket tomat
1 kyllingebouillon
3 fed hvidløg
1/4 l fløde
Salt og peber
Masser af rød og gul peber

Bacon steges først, og tages derefter af panden.
Af med det værste fedt, og steg løg og porre til de er klare og 'gennemsigtige'. Så skal kødet i. Her skruer jeg helt op for varmen, og steger det hårdt, så det ikke koger. Jeg steger altid kødet MEGET længe. Til al væsken er fordampet, og så lige lidt længere, så det bliver helt ristet. Jeg synes det får en meget bedre smag. Så i med squash, og lad dem blive lidt bløde. Så bare i med resten.
Det får lov at stå og simre læææænge. Som i, en time hvis jeg har tid til det. Det havde jeg den dag.
Jeg kan bedst lide peberfrugten rå, så jeg kommer den bare på bagefter, men put dem i, hvis du helst vil have dem sådan.
Hvis den rigtig skal have gas, kommer du også et halvt glas rødvin i. Det er rigtig godt i så'n en kødsovs her.

lørdag den 23. marts 2013

Mayosalater

Jeg synes at jeg er kommet ind i en rigtig god rytme med det der lchf. Jeg har fundet ud af at lave masser af mad på forhånd, så det er super nemt lige at lave frokost eller morgenmad. Jeg synes nemlig det er mega irriterende at skulle til at bruge tid på det når jeg helst bare vil spise med det samme.
Jeg har haft en periode hvor jeg har haft ondt i maven. Det får jeg lidt i perioder. Lægemanden siger at det er 'irritabel tyktarm'. Hm.... Men så får jeg det som om jeg har feber, og jeg har virkelig svært ved at koncentrere mig om noget som helst, slet ikke ungerne, og jeg har kun lyst til at ligge i fosterstilling på sofaen.
Jeg har stort set hver dag fået stegte æg i en eller anden form, og det er ligesom om det er lidt for hårdt for min mave lige nu. Forleden spiste jeg så den der æggesalat, og det var RIGTIG godt. Det er jo vildt underligt at sidde og køre en æggesalat om morgenen, så det er helt sikkert noget man skal vænne sig til, men det er simpelthen noget der fungerer for mig lige nu, så jeg er blevet helt pjattet med de der salater om morgenen.

Nå, er i klar? For her kommer der lidt forskellige opskrifter.

Æggesalaten har i fået her

Tunsalat

1 ds tun (jeg kan bedst lide den i olie, den anden bliver for tør synes jeg)
1 æg  hakket helt fint. jeg plejer at køre det igennem æggeskiveren tre gange, så bliver det helt perfekte små tern.
Mayo (behøver jeg sige det? Oplagt citronmayo 'offer')
Rød peber i små tern
1 stor tsk kapers, finthakket
Salt/peber

Alt op i en skål og det moses sammen med gaffel. Jeg kan bedst lide det når jeg ikke skal forholde mig til tunklumper, så jeg mooooooser det.


Skinkesalat

1 pk revet skinke (eller en ordentlig skinke, bevares)
1 æg finthakket
1 lillebitte halvt løg fintfintfint hakket
Mayo. -Her bliver det altså en helt almindelig. Vi bruger Hellmanns lige for tiden
Purløg eller karse
Salt/peber

Jeg har opskriften fra min veninde Mia, der spiser den til familiefrokosterne. Fx. til en påskefrokost. Jeg kan stadig huske første gang jeg fik den. I 'farfars' sommerhus. Jeg var simpelthen i himlen. Altså nærmest, men den er VIRKLIG god.
Hvis jeg laver en stor portion, kører jeg stavblenderen ned over skinke og mayo, ellers hakker jeg det helt fint som her:


Disse tre salater har jeg lavet i store portioner, så det er nemt at tage en portion til morgen eller frokost, sammen med noget grønt.

Jeg er mega træt lige nu, ellers ville jeg have skrevet om pasta med kødsovs og laksefad, men det bliver en anden dag. Men (nok) ikke imorgen, for der har jeg fridag. :) En dag kun til mig. Jeg skal alt muligt hyggeligt, ud og synge med koret, ud og bruche med en god veninde, og i morgen aften i biografen med en anden dejlig veninde. Lucky me... :) Den der uge med sygdom og efterfølgende uge med vasketøj og ordnen, har taget hårdt på mig. Så jeg glæder mig til at stå op og gå i bad og spise morgenmad i fred og ro, uden at skulle passe børn.

Heldigt at jeg har fået ny frisk neglelak på idag, ellers ville jeg blive helt stresset imorgen. ;)

fredag den 22. marts 2013

Struktur, eller mangel på samme.

Lad os bare være ærlige. I min barsel (og nok også i al almindelighed hvis jeg nu skal kigge helt ind i mig selv), har jeg haft op til flere dage hvor jeg ikke har lavet en fløjtende fis. Dage hvor sofaen har været min ven, og hvor vasketøj og opvask har passet sig selv, og på mystisk vis formeret sig. Jeg aner simpelthen ikke hvordan det sker, men altså, lige pludselig står der ikke kun de der par kopper man lige i skyndingen havde stillet på kanten af vasken, efter de er blevet skyllet af naturligvis. Næh... Ude i vores køkken, skal man bare lige vende ryggen til, og så står der tre beskidte tallerkner. Og hvis man så får LAGT sig på sofaen, SÅ sker der ting og sager....! For når man så kommer ud i køkkenet igen, så er hele bordet fyldt med opvask som jeg aldrig har set før. Og er der noget jeg hader, så er det at rydde op. Især efter andre, og ISÆR da, efter nogen som jeg slet ikke ved hvem er. VIRKLIG irriterende.

For slet ikke at tale om vasketøjet. Jeg har med de to børn og en kæreste, haft en del vasketøj. Vi har alle rigtig meget tøj, og hvis nu vi var ligeglade med hvad vi havde på, så kunne vi sagtens gå to, måske tre uger uden at vaske. Og så kan man snakke om at vi måske bare skulle smide det grimme ud, men det er en anden snak... Men det her vasketøj. Det kan jo godt vokse en lidt over hovedet, hvis der ikke bliver vasket oftere, og når jeg så endelig får taget mig sammen, så er det et projekt der godt kan tage et par dage, og til sidst er jeg ved at kaste op over vasketøj og bunker og sortering og læggen sammen og læggen på plads! Kaste op siger jeg!!! Nu her mens Sisse har været syg, har jeg jo så'n set haft rigeligt med tid, men jeg har simpelthen været så træt, så jeg har ikke orket noget andet end syg bebs. Så bunkerne er vokset, og jeg nåede igen at få nok. Jeg faldt over denne blog, der er skrevet af en hjemmemor, der er mega god til lister og struktur. Jeg har fået læst maaange af hendes indlæg, og synes virkelig at der er mange gode ideer til at få struktureret sin hverdag, så bunkerne aldrig når at vokse sig så store, så man har lyst til at rive sit hår ud et ad gangen, før man skal igang med bunkerne. Kald det bare overspringshandling.
Fx det at aftenen før, lige tænke over de tre vigtigste ting der skal nås dagen efter. At få ringet til banken, at få sorteret ungernes legetøj osv. Lige at tage den klud man lige har tørret ungens morgenmadsfjæs med, og skylle op og lige køre over fladerne på badeværelset inden man kyler den i vasketøjskurven, så der altid ser nogenlunde ordentlig ud. At lægge tøj frem inden man får smidt sig på sofaen om aftenen og... Well, you get the picture.
Jeg er ikke ret god til den slags. Jeg er meget bedre til at lægge mig, inden jeg får lagt tøj frem, og tænke at det jo sagtens bare kan gøres dagen efter. Men ih, hvor er det dejligt at man ikke skal stå og tage stilling til det om morgenen. Især lige for tiden, hvor vi skal ind til mormor og spise morgenmad.
Nå, men det der vasketøj, det vasker jo ikke sig selv. Jeg er simpelthen begyndt på hver aften at gøre en maskine klar, så man bare skal trykke på start om morgenen, og så kører den imens vi spiser morgenmad. Når vi så har afleveret Frida, så lægger jeg Sisse og går ind til vasketøjet. Tager det ud fra tørretumbleren fra dagen før, og lægger det nye i der skal tørres i tumbleren, og går ovenpå med resten. Jeg lægger det sammen der hænger på stativet, hænger det nye op, og lægger det tørre på plads. Det tager et kvarter, og så er det lissom overstået for den dag. Sgu da til at holde ud, og bestemt til at overskue.
Det var bare lige lidt tanker herfra om struktur. Noget jeg mangler i min hverdag....

Potentiel bunke
Helt sikkert potentiel bunke

Sådan som jeg tror jeg ser ud når jeg hænger vasketøj op

søndag den 17. marts 2013

En hyldest til citronmayo.

Der har været travlt i køkkenet idag. Jeg har fået lavet en masse ting på forskud så de næste par dage bliver dejligt nemme.

Jeg har fået kogt en masse æg. Det er ligesom om jeg får lidt ondt i maven af stegte æg for tiden, så jeg spiser dem kogte istedet for. Kraftigt inspireret af nogle fra mit lchf kursus, har jeg fået æggesalat til frokost.

Æggesalat:

2-3 hårdkogte æg
Ca 2 spsk citronmayo
Karry
Finthakket dild
Salt/peber

Det var super lækkert, og mættede ret så meget det er helt sikkert noget jeg kommer til at spise meget mere af, bl.a. til morgenmad imorgen.


Og så må jeg lige gentage hvor glad jeg er for den der citronmayo. Ej, men altså, det er jo sindssygt så god den er! Den dur til alt tænker jeg. Jeg kan slet ikke komme i tanke om noget den ikke kan bruges til. På en makrelmad!?!
Jeg fandt den i rema, og vi købte altså nogle stykker, den går meget hurtigt herhjemme, vi er alle vilde med den. SUPER opfindelse at proppe citron i mayo!
Hurra for Graasten!

 
Vi har fx fået coleslaw til aftensmad. Jeg lavede en mega portion så der er til de næste par dages frokost eller aftensmad.
Vi fik sådan en nakkefilet til, som vi fik for nogle uger siden, og det smager bare læks, til næsten ingen penge. Denne her kostede 45,- og der er i hvert fald til to dage. Super mørt kød, når bare det får længe nok. Den blev proppet med hvidløg, og fik tre timer. Den var ikke helt ligeså mør som sidst, men bestemt spiselig. Vi skar nogle stykker, og satte den ind igen i to timer, så nu er den helt sikkert mør. Og så en skive hvidløgssmør ovenpå.

Coleslaw:

Et lille bæger creme fraiche 38%
En hel masse citronmayo, faktisk en hel tube!
3/4 tsk sukrin+
1-2 tsk hvidvinseddike
Salt/peber
Smag på den om den skal have mere syre, eller søder
Et halvt (stort) hvidkålshoved, snittet fint, eller som her, lidt klodset.

 
Frokosten til imorgen er også gjort klar. Det bliver en burger (uden brød.)

Salat og agurk, en hakkebøf, citronmayo (igen), en tsk af et eller andet stærkt rødt noget jeg ikke lige kan huske hvad hedder, en skive ost, hakkede kapers, og en smule revet peberrod.
-Tænker at det bliver helt fint. :)


Vi er kommet rigtig godt på plads inde hos mormor. Der er så'n set tæt på at være hyggeligt. Så mødregruppen kan godt komme hos os alligevel, og gæster er slet ikke udelukket. Jæih! :)

Vi har været derinde næsten hele dagen, for at ordne og gøre klar, og sætte ting på plads, så nu er alle vores køkkenting og madvarer på plads derinde. Det er jo vildt så priviligerede vi er, med et ekstra hus lige ved siden af! Det er bare så mega fedt, for ellers kunne det nok godt blive ret svært med den der tålmodighed. (Nogen gange skulle man tro jeg var italiener) Der er SÅ meget at gøre i huset. Svigerforældrene er der bare hele tiden, hver weekend nærmest, det er vildt med sådanne mennesker, der bare giver og giver, og aldrig beder om noget retur. Også selvom vi ikke beder om det, så kommer de bare og hjælper med det ene eller det andet og lige pludselig er det hele bare ordnet. Så specielt altså....
Jeg håber at mine børn arver en hel masse fra dem.

Udover de to fuldstændigt overskudsagtige menensker så har vi heldigvis en hel masse andre dejlige mennesker der også gerne kommer og giver en hånd med. Disse her år, imens mange i vennekredsen skal bygge hus og bygge rede, vil der blive maaaange weekender, hvor Jæwer skal ud og hjælpe, så det betyder da bare alverden at der også er nogen der gider hjælpe os. Og så, når alle er færdige, så skal vi eddermame holde nogle gode fester!

TAK dejlige menensker!!!!

 

fredag den 15. marts 2013

Friday night dinner.

Hvis nu man spørger ældstebarnet herhjemme, hvad hun helst vil have at spise, så er svaret enten pizza, eller risengrød.

Idag sagde hun pizza, og det passede mig bare rigtig fint. I tråd med mit lchf kursus, findes der nemlig indtil flere gode opskrifter på pizza der er gode at spise, hvis man godt vil undgå melet. Vi har allerede flere gange afprøvet blomkålspizzaen fra madbanditten, og den er mere end spiselig. Den er faktisk rigtig god. Men jeg havde indkøbt et blomkål, og jeg havde virkelig meget lyst til blomkålssalat, så jeg fandt en anden opskrift.

Lchf pizza til 1 person:

2 æg
75 gram revet ost
2 tsk husk
1,5 tsk oregano
1 knsp salt

Æg og ost blandes, derefter resten. 10-15 min i 200 grader varm ovn.
Ud af ovnen og på med det fyld du selv kan lide. Frida er en skinke pige, så hun fik tomat/ost/skinke, og vi voksne fik tomat/lidt revet ost, hk oksekød i små 'totter', mozzarella i tynde skiver, ind igen og så basilikum på.

Mega nemt altså. Fylder lidt under en alm tallerken, og mætter helt vildt. Jeg kunne ikke spise hele min, så Jæwer fik resten. Han var nemlig ikke blevet så'n heeelt mæt. Frida kunne spise en halv, hun er generelt småtspisende. Vi synes alle tre den var rigtig god.

Blomkålssalat:
Blomkål i fine skiver, røres med citronmayo (min nye bedste ven!), dild, salt og peber. Evt lidt citronsaft, men smag dig frem.

Frida synes den var meget sur, jeg synes den var læks. :)

Det var første gang vi spiste inde hos mormor, og det var bare slet ikke ligeså slemt som forventet. Vi har ikke fået alle sagerne med ind endnu, så vi drak af skåle, til stor morskab for Frida.
Det skal nok blive ok derinde. Klart en vanesag.


 

 
 


 
  

torsdag den 14. marts 2013

My kids are better dressed than I am!

'Vi' (altså Jesper og crew) er jo i fuld gang med ombygning af underetagen, og det er ligesom om at man så (altså jeg) ikke gider bruge ret lang tid på tøj og makeup. Men jeg tænkte alligevel at det så'n var ok. Indtil jeg får kigget ned af mig selv, og opdager følgende; mormors hjemmestrikkede sokker, udenpå mine 'smarte' afslappere fra vila, OG nede i et par sorte crocks!!!! Omg!
Jeg har virkelig brug for noget jeg lige kan hoppe ned i, når nu det hele støver, og jeg lige skal ud til bebs i barnevognen osv, men altså, det der er jo vildt meget for grimt.
Jeg hørte Mads og monopolet forleden, og Emil siger noget i stil med at damerne er blevet for sløje til at gøre sig læks for sin mand. Og i guder hvor er det rigtigt herhjemme disse dage. Jeg kan ikke rigtig beslutte mig for om det bare skal være sådan lige nu, eller om jeg liiiiige skal tage mig sammen, og hoppe i noget lidt pænere, og lægge lidt makeup, jeg er virkelig ikke ret pæn uden makeup, eller om jeg bare skal lade stå til så længe huset står på den anden ende... Store problemer, I know!!! :D
Mine børn derimod, de er bare altid (for det meste) labre. Lækkert tøj, der bare sidder godt på kroppen. Min store krop derimod, ser sgu altid lidt underlig ud i det meste.
Og nu, hvor vi er amputeret med et halvt hus, deri blandt køkkenet, tvivler jeg på at jeg får lavet ret meget god og sund mad, der bliver nok brugt meget lidt tid på eksperimenter det næste lange stykke tid, for jeg gider ikke stå og lave mad i lang tid inde hos 'mormor'.
Tænker at vi bare holder billederne små....


Well, er spændt på det næste halve år. Håber jeg få taget mig sammen til at få taget noget pænt tøj på, så Jæwer ikke bliver så træt af mig at han smider mig ud før vi er færdige med huset. :D
 
 
Det er sgu ret heldigt at han æææælsker mig som han gør, ellers var jeg skidt stillet.

Men NU skal jeg snart ud ad døren, så NU går jeg ud og glatter mit hår, tager make up på, og skifter tøj... Stakkels Jæwer. ;)

onsdag den 13. marts 2013

Wich one of you bitches is my mother?

Kan i huske den damer? Lace?? Fra 1984. Om tre veninder der bor på skolehjem i Frankrig. Den ene bliver gravid, og de tre holder sammen og røber aldrig hen af dem der er moren. De efterlader hende hos en fosterfamilie, og som voksen leder hun så efter hendes mor.
Jeg er lidt en 'sucker' for de her gamle serier fra 80'erne. Mistrals datter, tornfuglene osv. Og nu fandt jeg så denne på tanken for 100 kr. Jæih! :) Den varer kun fire timer, så den er jo hurtigt set, men en god lille barselsbeskæftigelse.
Er igang med første afsnit, og indtil videre skuffer den ikke. Jeg blev mega skuffet da jeg så tornfuglene. Jeg fandt bogen på et loppemarked til 2 kr (mumler noget om en bogbesættelse) og slugte den lynhurtigt. Den var VIRKELIG god. Så selvfølgelig skulle jeg se serien. Jeg havde ikke set den før, men jeg kan huske at min mor så den, og sukkede efter Richard Chamberlain. :D Og bevares, han var da også en flotter fyr. Men puha da, at han blev helt forelsket i den det lille pige. Føj da. Men den serie skuffede helt vildt. Måske fordi bogen var så god, men er det ikke altid sådan? :)

Imorgen skal jeg noget, jeg glæder mig ret så meget til. Jeg skal på kursus. I noget med mad. :) Lchf er konceptet. Low carb high fat. Det handler meget kort om at spise mad, der er tilberedt fra bunden. Altså rene råvarer. At undgå mel/pasta og andre stivelser. At spise en masse gode proteiner og ovenjordsgrøntsager især og en masse gode fedststoffer. Nødder osv.
Lidt så'n stenalderagtigt vel, og så alligevel ikke, for der er nemlig forskel, men det er det jeg skal lære om imorgen.
Jeg glæder mig helt vildt til at lære mere om det. Jeg har prøvet at leve sådan i perioder, og jeg kan virkelig mærke en kæmpe forskel på min krop. Både på tøjet, der hurtigt sidder bedre, men også på den måde at jeg ikke render rundt og er sulten og især lækkersulten. jeg kan mærke at jeg bare er tilfreds hele dagen, og ikke behøver alt muligt, som chokolade for at komme lidt op i gear. Jeg kan virkelig godt lide den form for livsstil, og jeg håber så'n at jeg kan tage mig sammen til at få indkorporeret det fuldstændig i min hverdag. Jeg kan også godt lide når Frida får sådan noget mad. Jeg HADER når vi får dårlig mad, som vi virkelig gør meget for tiden pga køkkenombygning. Som forleden, hvor vi fik boller i karry på tube. Altså sådan en plastikpølse med karrysovs, udkogte ris og tvivlsomme kødboller. Åh hvor var det dårligt.
Men det aller værste: harboe cola. Uuuuuadr! Jæwer køber dem engang imellem til arbejdet, og tager dem engang imellem med ind, og jeg åbner dem engang imellem, og så står den lissom bare der, for jeg gider ikke drikke den. Jeg drikker ikke ret meget sodavand, men når jeg gør, så skal det altså være ordentlig cola.

 
Så jeg håber på at blive mega inspireret til at lave en masse god og ordentlig mad, selvom det skal foregår inde hos 'mormor'. Det er de næste par torsdage, og jeg glæder mig! :)
Læs mere om det her.

Sisse er stadig sløj. Hun har haft dårlig mave siden i fredags. Og eftersom det er onsdag nu, har jeg været lidt bekymret for hende. Hun kaster op osv (behøver jeg uddybe?) flere gange om dagen. Jeg var til lægen med hende mandag, og lægen sad bare og sagde at hun var da sød og fin, og hvad jeg dog var bekymret for. Dumme idiotspasser læge. Jeg følte mig hverken hørt eller set. Jeg var afsted med hende igen idag, da der ikke sket nogen bedring. Denne gang frabad jeg mig hende lægen, og kom ind til en 'gammel' børnelæge. Han var rigtig god til at tjekke hende ordentligt igennem, og jeg følte mig taget alvorligt. Sisse er syg, mé han kan ikke gøre andet for hende, end jeg gør. Jeg har lavet en sukker/saltvands opløsning, som hun får gennem en vaskeklud, og så bliver hun ammet en smule ind imellem. Men det er der hun kaster op igen, så hun skal ikke have ret meget ad gangen.
Det er bare så synd for hende. (Og mig!) jeg håber så meget at det snart vender. Jeg kunne ikke engang komme i mg i igår! Eddermame synd for mig!!!

Så derfor glæder jeg mig ekstra meget til imorgen. :D

 Min lille syge prutfis. <3


Og, sagde jeg det ikke nok, det er blevet forår! (Indsæt selv ironisk smiley)


 
Lige en fodnote her på falderebet; Først til jer der har prøvet at kommentere. Man skal åbenbart skrive som anonym, hvis man ikke har en google+ konto.

Og så til de MEGET insisterende mennesker, der har sendt mig utallige 'candy crush saga' spilanmodninger. Vær så venlig at besvar mine anmodninger med det samme tak, nu er jeg nemlig hooked, og det er DIN skyld!