onsdag den 24. april 2013

Frokost, butter(ish)chicken, og noget om tandfeen, hvis du skulle være i tvivl.

Det har været nogle lidt hektiske dage, og de næste mange dage bliver også travle. Der er rigtig mange hyggelige ting jeg/vi skal, som fx to konfirmationer, og så skal jeg så småt tage hul på mit nye eventyr. Jeg skal ud og vejes, måles og have taget billeder. Det bliver lidt vildt. Ikke at jeg ikke er klar over hvordan det står til, men da alligevel mega grænseoverskridende. Jeg tror faktisk at man kan få taget billeder i undertøj. Gad vide om man kan lade være med at trække maven ind?!? :D

Igår havde jeg en rigtig lortedag. Det er sjældent at jeg har det, og jeg gider ikke komme ind på detajlerne. Det er ude af verden igen, og måske bliver det endda bedre fremover. Men jeg skulle have shoppet en kjole til venindens bryllup, og eftersom jeg var i herre dårligt humør, var jeg ikke lige i humør til at shoppe. Jeg fandt ingen kjole... Men tilgengæld fandt jeg en ny ynglingssommerkjole. En olivengrøn en med blonde i ryggen, og en sort joggingtrøje med skeletprint på. Bliver nødt til snart at finde en kjole. Forslag til kjole der skjuler fede arme og en tyk mave modtages med KYSHÅND!!!! Gerne med links! :)

Jeg skulle heldigvis mødes med en veninde om aftenen. I ved, en af de der man har kendt altid nærmest. Så'n en af dem der bare kender en fuldstændig.... Det var bare SÅ dejligt at se hende, og selvom vi var sammen i noget der ligner seks timer, var det slet ikke nok. Jeg kunne bare have sludret og sludret hele natten. Vi tog dog også i biografen. Jeg er ret stor fan af biografen, og kommer der ret ofte. Vi skulle se 'Les Misarables', og den var bare SÅ god. Vi tudede mindst fem gange hver. Jeg synes virkelig at den var smuk og storslået, og musikken var fuldstændig fantastisk. Top fem tror jeg. Den er et kig værd, men jeg ville se den i biografen...

Tak for igår Sus. Love you.

Long time no see...

Her kommer lige en lille potpourri af lidt af maden de sidste par dage. Hold fast, nu går det stærkt!

Frokost:

Farserede porrer, et æg, lidt god feta, grøn salat OG bearnaisemayo.

Bearnaisemayo

En god klat mayo
Lidt estragon
Lidt bearnaiseessens
Evt hvidvinseddike (eller citronsaft)
Salt/peber

Røre, røre, ahm!
 
 
Frokost:

Krebsehalesalat

Krebsehaler i lage
Fintskåret agurk
Fintskåret peberfrugt
Mayo
Citron
Salt/peber

Røre, røre, ahm!

 
Aftensmad: Jeg har længe haft lyst til butterchicken, men det tager jo evigheder og er ret omstændigt. Men idag havde jeg fået leveret bl.a. kylling til døren via osuma. (online super marked) Og hold nu op hvor var det fedt!!!! Det er det første sted jeg har set, der leverer til Tisvilde, så jeg var helt ekstatisk da Malene fra min dejlige MG fortalte om det. Dejligt og bekvemt! :) Det er ikke sidste gang. Tak for tip! :)
Men den der butter chicken.... Det er jo slet, slet ikke butterchicken, men det er en rigtig god og nem ret, der kan bikses hurtigt sammen, og det meste har man da ofte i sine skabe. Den var rigtig god, og hedder derfor:
 
Butter(ish)chicken
 
3 kyllingebryster
3 kyllingelår
3 store spsk jordnøddesmør smooth
1 ds kokosmælk (tjek kylhydraterne, max 5 pr. 100 gram)
1 ds flåede tomater
1 dl vand
1 kyllingebouillon
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgssalt
1 tsk gurkemeje
½ tsk nelikke (pulver)
½ tsk kanel
2 tsk citron
Olie og smør til at stege i
Salt/peber
 
Brun kyllingen i olie og smør til den er brun, hæld resten af tingene i, kog i laaaang tid. vi havde tre kvarter, og det var fint.
 
Det var MEGET lækkert, og Frida synes også det var lækkert. Hun fik ris og grønt til, vi fik sauteret broccoli og hvidkål til. Mandler på toppen. Læks...! :)

 
 
 


 

En glad og rørt Fridamus med tårer i øjnene. Hun har netop revet sin første tand ud selv. :) Hun slægter moren på, både med tårene og med at rive tænder ud. Jeg troede slet ikke den var løs nok. Hun glæder sig som en vanvittig til at tandfeen kommer. Hun tror at hun har lilla blomster hat og ditto kjole på, flotte vinger med flotte mønstre på, og så er hun meget smuk.
Fætteren på snart 7, har jo prøvet det masser af gange, så han havde nogle gode råd til hende. Bl.a. at ligge den i en pose, så den ikke blev væk fra feen under puden. Og så forklarede han hende at hun lagde en mønt, og at hun kun kiggede på tanden, men man fik lov at beholde den. :)

Sødt altså.... <3

mandag den 22. april 2013

Meatza.... My newfound love

Meatza eksisterer mange steder i LCHF-blog miljøet, og jeg har længe haft lyst til at lave det, for altså, det ser sgu da lækkert ud. Kød med ost og kød! What's not to like? :)
 
Meatza er en pizza af hakket oksekød, og så ellers bare på med tomatsovs, ost og hvad du ellers kan lide på din pizza.
Det kan jo gøres meget nemt med en pakke oksekød, et glas pizzasovs, ost og fyld. Jeg lavede en tomatsovs. Bare fordi den er så pisse go den sovs! :)
 
Tomatsovs
 
1 løg
2 fed hvidløg
1 ds flåede tomater
1 bouillontern
1 hel stjerneanis
1 tsk sukrin+
2 tsk hvidvinseddike
Salt/peber
Masser af olie. En dl mindst
 
Steg løgene i lidt olie og når de er bløde, så presser du hvidløget ned i gryden. Resten i, undtagen olie, og lad det koge. Det lyder så underligt med stjerneanis i, men det giver bare en rigtig god smag. Den skal tages op inden der blendes!!! Når det har kogt i ligeså lang tid som du har, vi havde en halv time, så hælder du olien i, og giver det en gang med stavblenderen.
 
Imens det koger, ordner du kødet. Jeg delte en pakke okse, i fem. Tre store og to små. De skal laves til mega tynde hakkebøffer. Mega tynde....
 
Mormors gas ovn, kan tændes på 290 grader, så den fik fuld spade på varmen. Ind i varm ovn på en varm plade. Jeg havde gjort dem klar, og lagt dem på et stykke bagepapir, der røg ind på den varme plade.
De skal steges i ovnen til de er brunede og 'sprøde'. Altså færdige. Ud med dem, og på med fyldet i den rækkefølge du vil have. Vi kører: tomat, ost, fyld. I den rækkefølge. Ikke ost øverst! :D Pesto på toppen når de er færdige.
 
Vi fik en lækker skinke på, og en salat til at hjertesalat og fint hakket agurk. Olie, hvidvinseddike, salt og peber. Jeg troede egentlig den ville være kedelig, men det var bare helt fint.
 
Frida fik gnavegrønt til. Hun er ikke til salat. Tilgengæld åd hun løs af meatzaerne, så der var slet ikke nok. Det er da sjældent at barnet spiser SÅ meget kød.
 
Vi fik også en dressing med af creme fraiche 38%, presset hvidløg, salt/peber.
 
Det var virkelig god aftensmad, men der var jo desværre for lidt. Jeg blev ikke rigtig mæt, og er sulten nu. Så jeg må hellere gå i seng. :) (Efter paradise forstås).
 
 
 

Hjemmelavet mayonaise og bærnams til... Ja, alt muligt.

Jeg løb tør for mayo igår. Jeg ved ikke hvordan det kunne ske! Eller... Det ved jeg jo godt, men jeg ved ikke hvordan jeg kunne lade det ske.
Sidste gang på LCHF kurset (sidste gang på torsdag! Skrig!!!) fik vi en herre nem opskrift på mayo. Det er nu ikke så svært at lave det selv, men man skal være tålmodig, og forsigtig i starten, så der er måske nogen der ikke lige får lavet det selv. Men det smager altså bare lækkert.
Jeg brugte hvad jeg havde i køleren, så det er altså ikke den samme som vi fik af diætisten.

Mayonaise

2 æggeblommer
1 tsk citronsaft
2 tsk hvidvinseddike
2 dl smagsneutral olie. Jeg brugte den billige rapsolie.
Salt
 

Æggene hældes op i minihakkeren og står lidt, så de har nogenlunde samme temperatur som resten.
Så hælder du alt op i, undtagen olien. gi den lige et tryk på stavblenderen, og hæld så lidt olie i. et tryk, og lidt mere olie, et tryk og lidt mere olie osv. Bare lige 1-3 tryk mellem hver gang du hælder olie i. Mega nemt da.
Smag den evt til med mere citron eller eddike. Det kan også være du vil have mere olie i, og så gør du bare det.
Jeg brugte hele denne portion i min tunsalat, med fem dåser tun og fem æg, og her er til nogle dages morgenmad/frokost hvis det skal gå lidt stærkt.

 
Jæwer vil meget gerne spise ordentligt også, så jeg laver både morgenmad og frokost til ham hver dag for tiden. det havde jeg ellers forsvoret at jeg nogensinde ville. Jæwers mor har smurt madpakke til Jæwers far, HVER dag i hele hans arbejdsliv, og det er ikke min stil! :D
Ikke desto mindre er det det der sker for tiden...

Han får fx tunsalat eller skinkesalat med. Men han synes ikke det så'n rigtigt er morgenmad. Så vi er gået over til græsk yoghurt 10%, med hakkede nødder og bærnams. -Lidt nederen navn, men jeg ved ikke lige hvad jeg ellers skal kalde det. Forslag modtages gerne....

Bærnams

1 pose bærsymfoni
½ pose jordbær fra frost
1½ tsk vaniliepulver
1½ tsk sukrin+
2 spsk vand

Lad det koge til bærene er helt smattede ud. Kør det glat med håndblenderen, og sigt det, eller behold det som det er. Jeg kan bedst lide det når det er helt glat.

Han får ca 2 dl yoghurt med, en lille håndfuld mandler og så et par spsk af bærrene.


 
Og hey. Se lige denne her madkasse! Den er fra netto til 20,-. Jeg æææælsker netto, og har en svaghed for spotvarerne, til stor ærgelse for Jæwer, der synes jeg bruger for mange penge i netto. Men denne her, den KAN man da ikke undvære. Den fåes også i rund, med trekantede bokse. Perfekt til ungernes madpakker. Dette er Fridas eftermiddagsmad. De får lækker frisklavet økomad i børnehaven af deres madfar. Han laver rigtig dejlig mad, så i princippet kunne vi få rugbrød til aftensmad hver dag, han sørger for resten. :)


 

søndag den 21. april 2013

Kodag med madpakker, og farserede porre med flødestuvet blomkål

Mega fed dag....

Der er virklig blevet puttet på kontoen idag. Jeg satte mig ned kl 21, og ville egentlig godt se noget fjerner, men åh hvor er det dog kedeligt! Jeg er i humør til noget andet. Jeg er rastløs....

Vi har været til økodag idag, og det var bare SÅ hygligt. De er altid mega nuttede når de kommer på græs de køer. Frida syns bare de stod stille og var meget lidt imponeret. Sidste år var jeg nærmest ved at hyle, men altså, der var jeg også gravid.

Vi skulle have madpakke med havde vi aftalt, og jeg faldt igår over en opskrift på sandwichbrød!!!
Bloggen er en svensk blog. Derovre på den anden side af sundet er de meeeget længere fremme med LCHF end vi er her. Det er stille og roligt begyndt at brede sig, og der er flere og flere der taler om det, og ved hvad det er. Men Sverige, de har levet sådan i mange år åbenbart, helt uden at vi har fundet ud af det! Og hende her, hun er en af dem der er 'med på den'. hun har bl.a. skrevet en kogebog om LCHF, og hendes blog er fuld af spændende opskrifter, gode råd, og inspirerende indlæg. Fx hendes egen vægthistorie. Kig derind hvis du er nysgerrig på LCHF.

Sandwichbrød -2 skiver

2 æg
1 lille spsk husk
1,5 spsk kokosmel
1 spsk kokosolie
Lidt salt

Smelt kokosolien i en dyb tallerken i mikroovnen, pisk de 2 æg ned i olien. Den er varm, så det skal gå hurtigt, (eller vent hvis du har nok tålmodighed). Rør de tørre ting sammen, og rør det sammen med æggene. Giv den 2 minutter i tallerkenen på højeste varme. (Min tallerken så IKKE ud som hendes, den var helt smurt ind).
Da det var kølet af, delte jeg det og ristede det, og puttede en ordenlig portion tunsalat og skivede agurker i. Det var altså ret lækkert, og man var ikke 'mærkelig' og stå midt på en bondegård med fin salat og gaffel. Der var jo køer omkring mig, og folk med en almindelig madpakke.
Den smagte dog lidt meget af kokos. Jeg må simpelthen have fat i noget olie uden smag. Men næste gang bliver den bagt med rapsolie og mandelmel, og måske nogle krydderier i dejen.

Så var vi på stranden, og få våde sko og strømper og røde fødder af det kolde vand. Pigerne hyggede sig helt vildt, og fik kastet en hel masse sten i vandet. Rigtig dejligt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så til aftensmaden. Jeg havde egentlig tænkt mig at vi skulle have krebinetter, men jeg fik pludselig lyst til farserede porre. Wierd, i know! Og så flødekartofler.... Men DET gider vi ikke spise for tiden.... SLET, slet ikke....! Suk. Men så lavede jeg da bare flødestuved blomkål istedet. Og det var bare ligeså lækkert. Plus at man så ikke sad tilbage med helt proppet mave, og havde brug for en lur, bonus. :)

Farserede porrer

6 porrer
1 kg hakket kalv og flæsk
1 fint hakket løg
4 æg
2 spsk husk
3 spsk fløde
Salt/peber

Alt i en stor skål. Altså undtagen porrene! Farsen blandes godt med fingrene, og sættes til side imens du lige ordner porrene. Vask dem, og skær dem i to-tre cm.
Farsen puttes udenom hver porrestykke. Jeg fik 3 stykker af hver porre. Det helt grønne er ikke så lækkert her synes jeg. Lægges i et stort fad eller to mindre. Og ikke som jeg, der prøvede at få alle på et mellem fad, og de nærmest blev kogt. Så måtte jeg tage dem op, og hælde vandet fra. Så bare tag et stort fad til at starte med. :)
De skal have indtil de ser brune og lækre ud, på 200 grader.

Flødestuvet blomkål

1 ½ blomkål
½ halv l fløde
2 fed hvidløg
Parmesan
Muskat/salt/peber
Revet ost

Blomkål skæres i tynde skiver. Jeg gik efter omkring 3 mm, og de behøver ikke være perfekte, det smager godt alligevel. Åbn fløden helt og hæld parmesan, hvidløg og krydderier ned i kartonen, og rør det rundt dernede med en ske. hæld det ud over blomkålen i et ovnfast fad. Bag i ovnen i 1/2 times tid, til blomkålen er helt mør. Tag den ud og hæld revet ost på. Gratiner i ovnen, til den er gylden.

lørdag den 20. april 2013

Omelet gordon bleu

2 æg
3 spsk fløde
2 skiver ost (jeg bruger flødehavarti)
2-3 skiver kylling/skinke
Salt/peber
Smør

Smelt en ordentlig klat smør på en pande. Vær ikke 'fedtet' med det, to spsk agtigt. Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber.
Hæld på panden ved middel varme. Når den har sat sig lidt, putter du ost og kylling på den ene halvdel. Når osten er smeltet og æggene er næsten stegt, klasker du den sammen, og lader den stege et par minutter på hver side.
Server evt med noget grønt til.






fredag den 19. april 2013

Hvorfor LCHF virker for mig....

Siden januar, har jeg så'n on/off, levet efter denne form for kost. Low Carb High Fat. Altså få kulhydrater, og masser af god og sund fedt.
Kulhydraterne giver jo nærmest sig selv, det har de fleste en holdning til, at de ikke vil have for mange af. Men fedtet derimod.... Det er svært for de fleste. Vi er blevet tudet ørene fulde om hvad der er sundt for kroppen, og fedt var i hvert fald ikke en del af en sund kost.

Jeg skal ikke gøre mig klog på studierne bag, for det har jeg ikke sat mig godt nok ind i. Det er der nogle andre der har gjort for mig. Jeg kan bare konstatere hvordan jeg har det.
Jeg er selv blevet meget inspireret af forskellige blogs. Fx madbanditten, som jeg tidligere har nævnt herinde.
Jeg kan virkelig godt lide at få rigtig mad, lavet fra bunden, og det kan man i høj grad sige at dette her handler om. Fedtet kunne være smør, olie, mayo, piskefløde, creme fraiche 38% osv. Altså gode fede produkter. Det smager jo for fanden da bare bedre, og mætter helt anderledes end lightprodukter, og derfor spiser man heller ikke så store portioner.
Jeg fik tilmeldt mig et kursus om LCHF, i den tro at det handlede om hvordan og hvorledes. Det var det i en grad også, men det handlede faktisk mest om at tabe sig. Jeg kunne ret hurtigt mærke at det ikke var det der var vigtigst for mig. Jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke vil tabe mig. For det vil jeg VIRKELIG gerne. Men det er bare ikke det vigtigste mere. Det der er vigtigt for mig, efter små fire måneder mere eller mindre på denne form for kost, er at jeg har det godt.
  • Jeg er ikke oppustet mere
  • Min hud er blevet fin og spændstig
  • Jeg har ikke pludselig lyst til at kaste mig over fx chokolade hen på eftermiddagen
  • Jeg behøver ikke at spise mere end til jeg er mæt
  • Jeg sover som et barn om natten og er glad og frisk om dagen (som man nu kan når man går i seng kl et, og skal op igen kl seks pga vågen bebs)
  • Jeg føler mig ikke afhængig af mad (mere)
  • Selvom jeg skriver meget om mad, og laver meget mad, er det faktisk ikke noget der fylder specielt meget hos mig (mere)
  • Jeg når sjældent at blive specielt sulten inden næste måltid. (3 måltider om dagen og evt et mellemmåltid hvis jeg bliver sulten. -Hvis!)
Det er bare nogle af de ting der er mest tydeligt for mig. Det der er allervigtigst, er at jeg for første gang nogensinde, føler mig fri af sukkermonsteret. Det er simpelthen en mærkelig følelse, når man ALTID har brugt meget tid på at tænke på 'lækker' mad og især at spise 'lækker' mad. For; man skal jo også have lov at leve, og ellers bliver det for surt, og man må godt en gang imellem.
Ja. Det skal man og det må man. Men er det ikke at leve, at man har det godt i sin krop, og ikke render rundt og er tung og træt i kroppen? Og for hvad? Et stykke kage? Bevares, HELT sikkert et lækkert stykke kage, men dog kun et stykke kage. Det er bare så hurtigt glemt igen, og derfor måske ligemeget...? Jeg ved det ikke. Og jeg siger heller ikke at jeg ikke kommer til at spise på en anden måde igen. Jeg kan bare mærke at det virker for mig lige nu. Forleden da jeg var ude med Frida, og vi brugte hele dagen i nyhavn. Der var det altså bare besværligt at skulle lede efter noget jeg synes var ordentligt. Plus at Frida synes det var hyggeligt at jeg spiste en is sammen med hende, bilder jeg mig selv ind. :D Selvom jeg ikke som sådan havde lyst til is, så ender jeg alligevel med at købe en kæmpe stor is med tre kugler OG hjemmelavet vaffel. Mindre kunne måske have gjort det, eller intet -faktisk. For da jeg så havde spist den, tog jeg en tår vand, og så var det ligesom om at den var glemt igen. Eller at jeg ikke var helt tilfredsstillet... Hvis der havde været mere, havde jeg helt sikkert spist det. Så godt der ikke var det! Jeg tror aldrig jeg har levnet is, og jeg ville helt sikkert ikke kunne gøre det her!

Men det er også super vigtigt for mig at Frida og Sisse får et naturligt forhold til mad. Det synes jeg ikke at jeg har. Jeg ville elske at jeg kunne spise en lille is, eller spise noget af slikket. Men det kan jeg ikke. Næh, jeg kører rask væk det hele ned, og får det så dårligt bagefter. Hvis ikke fysisk, så psykisk. Jeg fortryder mega meget at jeg har spist det, og så er det synd for mig, og så skal jeg trøstes, eller 'nu er det jo alligevel ødelagt, så jeg starter igen på mandag'. Kender i det?
Så jeg kunne ikke drømme om at fortælle mine unger at jeg er på kur, eller snakke med dem om at de er for tykke. Jeg håber at de kommer til at vokse op med en sund indstilling til mad, så de oftest bare vælger det der er sundt, for det er det de er vant til at få, og ikke fordi hun har set at jeg skal tabe mig tabe mig, og derfor er 'bange' for at tage på. Det skal jo bare være naturligt. Men hvem fanden har den gyldne nøgle til DEN løsning????? Jeg spørger bare.

Men jeg føler virkelig at jeg er inde i en periode, hvor der skal ske forandringer. Sådan havde jeg det også sidst jeg var på barsel. Og det må da MEGET gerne gå i retningen af noget mere sundhed.
Min kondi er også helt ad helvedes til, og har faktisk, med få undtagelser, været det.
Så nu har jeg fået tilmeldt mig en bootcamp på seks uger, sammen med en veninde. Det er jeg meget spændt på. seks uger, tre gange om ugen. Simpelthen for at komme igang med træningen, som jeg virkelig godt vil.
Men der følger også en kostplan med, og efter sigende, skulle det være lidt hårdt at komme igang med træningen på LCHF, indtil kroppen har vænnet sig til det, men SÅ skulle det også være rigtig godt, og super benzin for kroppen. Der skulle fx være flere sportsmænd der lever efter denne kost, og har rigtig gode resultater.
Det er selvfølgelig noget jeg skal snakke med dem om når vi starter, og jeg er også villig til at ændre kosten for en periode, men jeg er ret sikker på at jeg vender tilbage til dette.

For jeg har det simpelthen SÅ godt på denne form for kost... :)

torsdag den 18. april 2013

Nyt og mere passende billede...

Jeg blev allervenligst gjort opmærksom på at det billede af boller og slik der var øverst på siden, ikke var passende mere. :)

Det er så fint set, og jeg har også længe haft lyst til at skifte det.
Så nu, et lidt mere passende billede. Leder stadig efter det helt rigtige, men det dur indtil videre.

Tak for det skarpe øje Charlotte. ;)

(Og vi ignorer bare at det er KÆMPE stort og skævt på siden. Ikke?)

Bagt blomkålsmousse

Her er lige en nem og mega lækker 'sidedish' til alt muligt forskelligt kød. En god bøf, eller de gode sesamfrikadeller fx.

Bagt blomkålsmousse

1 blomkålshoved
1 bouillonterning
1/4 l fløde
4 æg
Revet parmesan efter smag
Salt/peber

Et blomkålshoved koges i smadder i bouillonen. Vandet sies fra og blomkålen moses med håndblenderen, eller hvad du har. Rør resten af tingene i, vær lidt hurtig med æggene, så de ikke når og stivne i den varme blomkål.
Moussen hældes i fire forme i passende størrelse, og gratineres i ovnen med en smørklat på.

Det er altså sindssygt lækkert, og kan sagtens gå for at være kartoffelmos...

Vi havde også en hvidkålssalat til.


onsdag den 17. april 2013

Hov... Frokosten?

Se lige min glade lille skoldkoppepige. Tænk at hun bare bliver ved med at være glad, selvom hun er fuld af små sår, der klør helt vildt. Et bad er altid godt, og især med lidt mandelolie i. Mandelolie er antiinflamatorisk, blandt meget andet, så hendes hud bliver lidt lindret lidt af sadån et dejlig varmt bad med mandelolie i.

Jeg bruger selv mandelolie i ansigtet, når jeg har været i bad, og inden jeg tørrer mig helt, så tager jeg lige et par dråber i hænderne, og smører ud i vådt ansigt. Jeg synes selv at min hud er blevet helt blød og spændstig igen. Jeg havde ellers så'n tør og rynket hud, men mandelolien har fugtet min hud helt lækkert. Det er det eneste jeg bruger i ansigtet, og jeg kan kraftigt anbefale det. Det skulle passe til alle hudtyper. Det er også lækkert i håret. Bare lige resten af det du har på hænderne, op i spidserne.
Blødt og fint. :)
Den billigste er vist fra matas, men den er i glasflaske. Jeg har også købt en fra apoteket i plastik, den kan jeg bedre lide, så jeg hælder det over i.

Glad skoldkoppebebs

Størstedelen af dagen er spenderet i haven. Jeg har lånt en bog af nogle gode venner, der hedder 'hvem har flyttet min ost?'. den er kun på 99 sider, og MEGET letlæselig. Den handler (indtil videre) meget kort om hvordan vi hver især tackler forandringer. Jeg har desværre ikke så meget tid ad gangen til at læse, så det bliver til nogle sider her og der. Men den kan helt sikkert rykke ved en hel masse, hvis man læser den med et åbent sind.

 
Maden idag, har heldigvis været helt i top. Jeg var noget bekymret for om jeg mon kun havde lyst til crappy foods, efter gårsdagens frås, men det havde jeg underligt nok slet ikke. Jeg fik lavet en kæmpe portion tunsalat, så der er masser til Jæwers madpakke imorgen, og til min morgenmad, HADER at lave mad om morgen...
 
Men jeg glemte helt at spise frokost. Det er altså mærkligt at gå og være mæt hele dagen, så jeg glemmer og spise. Det ligner IKKE mig!
Men da vi så skulle til at spise aftensmad, var jeg også blevet sulten. Vi fik kødsovs, med fløde og bacon. Masser af fint revet squash og fintskåret peberfrugt i, kogt blomkål, ristede hakkede mandler og parmesan til. 
 

tirsdag den 16. april 2013

Royalisterne

Idag har bare været en helt særlig dag.

Jeg er kæmpe fan af kongehuset. Jeg synes virklig vi har et smukt kongehus, og er især pjattet med Frede og Mary og dem. Frida er enig... ;)

Vi har længe talt om at vi skulle ind og vinke til Dronningen, når hun havde fødselsdag, og det var jo så idag.
Både Frida og jeg har glææææædet os, og har talt om det hver dag. Allermest bare det at vi to skulle have en hygge dag, men bestemt også at vi skulle se fru dronning.

Endelig kom dagen, og hvis vi ikke skulle have pandekager til morgenmad idag, ja så ved jeg virkelig ikke hvornår.

Jeg har fået en opskrift af en gammel kollega, der var så sød at sende mig en opskrift på LCHF pandekager (hvis du 'husk'er' istedet for havregryn). Men desværre havde jeg ikke noget hytteost, så jeg måtte finde på noget andet.
I får opskiften alligevel. Det kunne jo være at du selv ligger inde med hytteost.

Susies træners pandekager

4 æg
250 g. hytteost
2 spsk. husk (eller 1 håndfuld havregryn)
1 tsk. Kardemomme
2 tsk. Sukrin eller sukker

Blend det hele og steg det på panden som små pandekager med smør.

Heidis panik pandekager til en meget sulten pige, og en endnu mere sulten mor, der ikke blev mæt

5 æg
3 dl fløde
2 dl mælk
2 spsk husk

Krydderier efter smag. Jeg brugte salt, sukrin+, kanel, kardemomme, vaniliepulver

Bland og lad det stå i små fem minutter, mens husken samler sig med resten. Giv evt din baby mos imens. Steg to ad gangen på panden med smør. De bliver en lille smule som amerikanske pandekager, men meget æggede alligevel. Dur helt bestemt som en lækker brunch pandekage. Frida synes de var mega lækre, og spiste så meget, så jeg kun fik to. Sisse fik også en og kørte den ret hurtigt ned.
Frida fik smør og lidt sirup på, og hun synes de smagte lissom mosterens, så det var jo et stort kompliment. :) Jeg fik med smør og mandler på.

Jeg ved af gode grunde ikke hvordan de andre er, men nu har i opskriften, hvis nu i ligger inde med en gang hytteost. De står på listen til næste gang der skal laves pandekager.

Nå, men jeg kan konstatere at det slet ikke er nok til at tilfredsstille min sult, men til genæld nok til at tricke min sukkertrang. For resten af dagen har været helt forfærdelig på madfronten. Jeg var jo stadig sulten, og måtte en tur på tanken efter en bolle med ost. Irriterende altså....
Men jeg gad heller ikke at bruge dagen på at tænke for meget over hvor jeg nu kunne få noget ordentligt, så dagen idag, har været temmelig loose, food wise.

 

Nå, men tilbage til hende der fru dronning.
Jeg tænkte at der kom sygt mange mennesker, så det ville nok blive svært at finde en god parkeringsplads. Jeg faldt over noget som jeg da aldrig har hørt om før. Park and ride. Så kunne vi parkere ved fx femøren metro parkerings plads, og så frit køre rundt i zone 1, 2, 3 og 4 hele dagen for 39 kr! Det var da mega billigt, og herre smart synes jeg, så fik det bilkørende barn også oplevet metroen. :)

Vi ankommer til Amalienborg kvart i 12, og er bare vildt spændte på at se dronningen. Der er ikke nogen af os der har set hende før, så stemningen var helt elektrisk!

Så starter musikken! Frida har heller aldrig set livvagterne, og hun nærmest råbte at hun ville op så hun kunne se. Det var lige i min ånd, hun var bare helt med på den. :)
Op kom hun, og hun fik taget nogle billeder deroppefra, så jeg også kunne se dem.

Endelig blev klokken 12, og på slaget, åbnede dørene sig. Og ud træder damen, i en fin rød kjole, og de er der allesammen. Vi viiiiifter med flaget og råber hurra helt vildt mange gange, det er bare så fedt! :D Så vifter hun med hånden, som vi havde snakket om at hun ville gøre, og vi råbte hurra hver gang.
Hun går ind igen, og kommer ud igen, og vi hurra'er igen. Så havde Frida fået nok, og det var nu op til mig at råbe hurra og holde gejsten oppe. Jeg klarede den...!

Da hun var færdig med at komme ud, gik vi videre ud i solskins København, og havde en fest. Vi fik en kæmpe is i nyhavn, og kiggede på mennesker. Frida legede på det store anker, mens moren fik sol i fjæset.
Flere gange fik jeg dog lyst til at fortælle folk at vi altså kommer fra Tisvilde. Som da hun fik øje på en due. Altså en helt almindelig due! Hun udbryder; 'neij, hvor ER den sød og flot!' Den der grønne farve der skinner på hovedet var hun meget betaget af. Heroppe nordpå har vi kun kedelige dyr, som rådyr, ugler og ræve. Slet ikke noget så eksotisk som en smuk due...

Turen endte i Magasin. Fætter BR afdelingen, for at være helt præcist. Hun røg hjem med en Barbie der kunne skifte kjole hvis man drejede hende rundt, et pink sjippetov, og en stofbog til Sisse, som trøst for ikke at have været med.

Eller... Faktisk endte den på mac'en, for Jæwer og Sisse var blevet inviteret på mad hos sviger.
Der var vi træææætte.

Eller... Altså faktisk endte den i Bauhaus, med ALT for meget spraymaling i kurven. Men mere om det en anden dag.

Forbered dig på billedspam, af den værste slags.